Syteem automatisering
AS III
AS III

Laden en lossen parallel aan de machinelooptijd verhoogt de productiviteit

De materiaalopslagtorens AS III L of AS III MP kunnen alleen worden gebruikt in combinatie met de los- en sorteereenheid III PR (PR UL III).

Of het nu ruw materiaal, restmateriaal of productieonderdelen in microhoeken zijn - de materiaalopslagtoren biedt voor alles een veilige en betrouwbare opslag en is gemakkelijk bereikbaar voor opslag. Bovendien maakt een veiligheidssluis het laden en lossen van de toren tijdens de machinelooptijd mogelijk. Dat verlengt de continue productie aanzienlijk, evenals de gelijktijdig laad- en losprocessen met aparte eenheden en een hoge palletcapaciteit: De toren kan tot negen pallets herbergen, die elk 3000 kg kunnen bevatten.

De hantering van verschillende materialen zoals staal, aluminium, roestvrij staal of kunststof is met de materiaaltoren geen probleem: hiertoe is de laadeenheid uitgerust met zuignappen die een veilige en zorgvuldige opname van het materiaal garanderen. Optioneel is er software beschikbaar waarmee de productielijsten van de meest uiteenlopende productieorders kunnen worden verwerkt.

Het compacte ontwerp vergt slechts een minimaal vloeroppervlak. De materiaaltoren kan ook achteraf op bestaande machines worden aangesloten en voldoet daarmee aan het modulaire automatiseringsconcept van AMADA.

Kenmerken

  • Hogere productiviteit
  • Tijdbesparend
  • Minimale machinestilstandtijden
  • Bediening van meerdere machines tegelijk mogelijk
  • Veilige opslag en hantering