Scule pentru indoire

Scule de indoit AMADA

Gama de scule AMADA pentru utilajele de indoit contine o varietate de scule de inalta calitate ce au fost special concepute in perfecta sincronizare cu utilajele astfel incat sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale utilizatorilor. Aceasta gama extinsa de scule ofera de asemenea o varietate mare de profile de indoit. Chiar si piesele dificil de indoit si complexe pot fi produse in mod eficient si cu un cost scazut pe scule de indoit standard.

Cercetarea si dezvoltarea in cadrul AMADA a fost mereu pe primul loc si in departamentul de scule de indoit. În scopul de a garanta calitate constanta și înaltă precizie, toate sculele de indoit sunt produse pe sisteme moderne de fabricație controlate informatic. Proprietățile materialului și modul materialele se comporta în practică, sunt continuu revizuite și evaluate la centrele de cercetare si dezvoltare AMADA.

Serii de scule pentru indoire

Scule speciale pentru indoire

Material brut format la cald pentru cutite

AMADA press brake tools
AMADA press brake tools

Cutitele sunt uzual produse din bare laminate patrate. Amada produce fiecare cutit cu otel laminat la cald de inalta calitate pentru a asigura rezistenta si durabilitatea maxima.

Rezistenta maxima
As you can see from the figures above hot rolled/extruded profiles have the critical central area (with inevitable segregations) in the centre of the profile with no influence on the strength. On the other hand, by the manufacturing from rolled square bars, the critical central area comes through the finish surface and reduce the tooling strength.

Maximum longevity
Hot rolling / extrusion of the raw material provides best material quality for press brake punches.

Marcare completa cu laser

Press brake tools are completely marked by laser
Press brake tools are completely marked by laser

Toate sculele Amada pentru abkant sunt complet marcate cu laser. Informatiile esentiale ca si tip scula, unghi, forta de indoire, lungime si raza sunt marcate chiar si pe sculele sectionate.

 • identificare clara
 • marcare durabila
 • marcare pe ambele parti pentru matrita cu 2V-uri
 • marcare fara produse chimice
  Prin incercare Incercare prin inductie AMANIT®
Duritatea suprafetei 45-50 HRC 52-56 HRC 60-65 HRC
Rezistenta miezului 1500 N/mm² 650 N/mm² 1150 N/mm²

Stratul necoroziv este o conversie a stratului chimic care transforma suprafata metalica a cutitului intr-o acoperire de suprafata a stratului nemetalica - cristalina.

 • previne coroziunea (rugina) pe corpul cutitului
 • da un aspect negru exclusiv a cutitului
 • ofera o longevitate mai lunga.

Siguranta sculelor

Modul conventional de verificare a sigurantei sculelor poate fi estimat prin determinarea factorului de siguranta. Deoarece miscarea de indoire este repetata pe o lunga perioada de timp, si prin urmare noi producem toate sculele din otel de inalta calitate si durabilitate extrema. Rezistenta finala a materialului folosit (vezi mai jos) creaza un factor major de siguranta a sculei si nu doar impotriva defectiunilor cauzate de inlocuire scula ci si impotriva oboselii materialului.

Protectie optima si cea mai buna rezistenta la uzura

Sculele AMANIT® pentru abkant au cele mai bune calitati pentru aplicatii unde apar uzuri foarte mari si forte extreme.

 • ofera cea mai mare rezistenta la uzura pe suprafata sculei (HRC 60-65)
 • scade frecarea pe suprafata razelor (compus din straturi alunecoase cu proprietati de frecare reduse)
 • rezistenta mare la tractiune - 1150 N/mm²
 • rezistenta la coroziune a sculei.

Solutii pentru productie, calitate, cost si multe alte probleme de indoire

In functie de diversitatea produselor, creste precizia si scade perioada de uzura, de asemenea creste ca si complexitate si combinatii prin reducerea numarului de bucati. Se pune acceptul si pe design ceea ce duce la o cerinta pentru a mentine acuratetea formei si de asemenea sa previna zgarieturile. Ca si proces de indoire se schimba, materialele insasi isi schimba forma. Acest lucru face necesar schimbarea sculelor in functie de nevoie. Clientii nostrii fac diverse eforturi in procesul de rationalizare  si de imbunatatire a calitatii in activitatile zilnice de productie.

Amada a dezvoltat solutii care in prezent sunt considerate cele mai potrivite pentru a indeplinii aceste criterii precum si alte probleme de indoire a folilor de tabla. Noi speram ca , calitatea sculelor folosite pe masinile de indoit Amada va va ajuta sa gasiti solutiile pentru problemele voastre de indoire.

Tooling products by AMADA CO., LTD.